Network Security

Anasayfa » Network Security

Yeni Nesil Güvenlik Duvarı

Yeni Nesil Güvenlik Duvarları (NGFW), geleneksel güvenlik duvarlarının protokol ve port denetiminin ötesine geçen ve uygulama düzeyinde veri analizine olanak tanıyan güvenlik çözümleridir.
Geleneksel güvenlik duvarı yapılandırması, güvenlik çözümüne hangi protokollerin hangi yönde iletilebileceğini ve bu aktarımlar için hangi bağlantı noktalarına izin verildiğini söyleyen kural kümelerinden oluşmaktaydı. Gelişen teknoloji ile birlikte uygulama trafiklerinin artması sonucunda geleneksel güvenlik duvarları buna ayak uyduramadı ve NGFW’lar böylelikle hayatımıza girmeye başladı. NGFW ürünleri yalnızca kullanılan protokolü ve kullanılan bağlantı noktasını incelemekle kalmaz, aynı zamanda veri akışının içeriğine de yakından bakar. Network trafiği içerisindeki derin paket incelemesi ile olağandışı davranışları algılar. İzinsiz veri girişlerini engeller, virüslü dosyaları filtreler. İnternette bulunan kullanıcıların faaliyetlerini tanır ve politikalara bağlı olarak, ne yapmalarına ve ne yapmamaları gerektiğine karar verirler.

Yeni Nesil IPS

İzinsiz giriş önleme sistemi (IPS), cihazlardaki ve sunuculardaki yeni ve mevcut güvenlik açıklarına karşı koruma sağlamak için ağ güvenliğinin kritik bir bileşenidir. Gelişmiş tehditleri durdurmak ve üstün bir kullanıcı deneyimi sağlamak için IPS teknolojileri, şifrelenmiş trafik de dahil olmak üzere tüm trafiği minimum performans etkisiyle denetlemektedir. Kötü amaçlı etkinlikleri tanımlamak, algılanan tehditleri kaydetmek, algılanan tehditleri bildirmek ve bir tehdidin zarar vermesini önlemek için önleyici tedbirler almak için kullanılır.

Bir IPS aracı, bir ağı gerçek zamanlı olarak sürekli izlemek için de kullanılabilir.

Güvenli Uzak Erişim

Pandemi ile birlikte giderek daha fazla çalışan uzaktan çalışmaya geçtikçe, kurumların karşılaştığı siber güvenlik tehditleri de değişti. Uzaktan çalışma şirketlere birçok fayda sağlarken, geleneksel ofis ortamlarında bulunmayan özel güvenlik zorlukları ve zaafiyetleri getirir.

Güvenli uzaktan erişim kavramı, dijital varlıklara yetkisiz erişimi önlemeyi ve veri hırsızlığını önlemeyi amaçlayan bir dizi güvenlik prosedürünü ve çözümünü ifade eder. Güvenli bir uzaktan erişim çözümü, Sanal Özel Ağlar (VPN’ler), çok faktörlü kimlik doğrulaması (MFA) ve uç nokta şifrelemesi dahil olmak üzere birkaç farklı yöntemden oluşabilir.

ZTNA

Sıfır Güven Ağ Erişimi, uzak kullanıcıların ve uygulamaların VPN olmadan veya ağ erişimini paylaşmadan şirket içindeki belirli uygulamalara ve kaynaklara doğrudan bağlanmasını sağlayan teknolojidir. Politikalar, yetkili kullanıcılara ve uygulamalara, uçtan uca politika uygulamasıyla rol ve bağlama bağlı olarak varlıklara doğrudan erişim izni verir. Böylece kullanıcılarınız her şeye, her yerden güvenli erişim sağlayabilir.

Merkezi Yönetim

Merkezi yönetim, işletme genelinde siber güvenlik süreçlerini tek, merkezi bir araç, prosedür ve sistem seti kullanarak yönetmeyi ifade eder. Merkezi yönetim, siber güvenlik departmanları arasındaki tüm unsurları tek bir şemsiye altında tutmak için merkezi bir ağ kullanması nedeniyle geleneksel yönetim modellerinden farklıdır.

Analiz ve Raporlama

Analiz ve Raporlama, ağ günlüğünü, analizi ve raporlamayı tek bir sistemde entegre ederek ağınızdaki güvenlik olayları hakkında daha fazla bilgi sağlamaya ve görünürlüğe imkan tanır. Her büyüklükteki işletmeye merkezi güvenlik olayı analizi, raporlama, içerik arşivleme, veri madenciliği, kötü amaçlı dosya karantinası ve güvenlik açığı yönetimi görünürlüğü sunar.

Güvenlik İyileştirme ve Otomasyon

İş akışının yoğunluğu ile karmakşıklaşan politikalar güvenlik risklerinide beraberinde getirir. Ağ ve güvenlik operasyonlarına yönelik mevcut manuel yaklaşımlar, günümüz ortamında etkili olamayacak kadar yavaş ve hataya açıktır. Artan karmaşıklık, daha fazla platformda daha fazla değişikliğin daha hızlı ve aynı sayıda personelle uygulanması gerektiği anlamına gelir.

Ağ değişikliği otomasyonu ile iş çevikliğinizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Ağ görünürlüğünü ve sağlamayı otomatikleştirip, verimliliği, üretkenliği ve uyumluluğu artırmak için sürekli büyüyen politika yapılandırmalarınızı belirlerken ve yönetirken ortaya çıkan karmaşıklığı da azaltabilirsiniz.

Ayrıca eski veya kullanılmayan güvenlik duvarı kuralları veya kural kümelerini otomatik olarak tanımlayabilir, bulabilir ve kaldırabilirsiniz. Üretkenliği düşürmeden güvenlik risklerinizi azaltabilirsiniz. Ağ analizi ve otomasyon araçlarınızla, sürekli değişen bir ağda güvenlik politikalarını sürdürmek için kuralları verimli bir şekilde optimize edebilirsiniz.

Mikro Segmentasyon

Mikro segmentasyon, bir işletmenin güvenlik duruşunu güçlendirmek için ağları küçük, farklı, korunan bölgelere ayıran bir tekniktir. Bu yaklaşım, bir ağ içindeki kullanılabilir saldırı yüzeyini azaltarak riski azaltır. Yanal hareketleri ve ayrıcalıklı yetki yükselmelerini önleyerek güvenlik olaylarını gerçekleştiklerinde tespit etmeyi ve düzeltmeyi kolaylaştırır.

Özellikle eski teknolojilerini güvenlik duruşlarında zayıf bir nokta olarak kabul eden işletmeler, uç mikro segmentasyona dayalı güvenlik mimarisini uygulayarak, politika yönetimi iyileştikçe saldırı yüzeyini azaltabilir ve hassas verilerini daha rahat koruyabilir.

E-Posta Güvenliği

E-posta güvenliği, e-posta hesaplarını ve iletişimlerini korumak için kullanılan teknikleri ve teknolojileri içerir. Bir kuruluşun en büyük saldırı yüzeyi olan e-posta, kimlik avı saldırılarının birincil hedefidir ve kötü amaçlı yazılımları yaymak için kullanılabilir.

E-posta, kullanıcıların hızlı, kolay ve çeşitli cihazlarla iletişim kurmasını sağladığı için kurumsal iletişimin kritik bir bileşenidir. Ayrıca, e-posta bir dizi farklı medya türü göndermek için kullanılabilir. İletişimler saat ve tarih damgaları ve boyut gibi özniteliklere göre izlenebilir, depolanabilir ve düzenlenebilir.

Gelişmiş Tehdit Önleme

Giderek daha sofistike hale gelen kötü amaçlı yazılımların patlaması, son derece dinamik bir siber güvenlik tehdidi ortamı yaratıyor. Birçok kuruluş buna ayak uydurmakta zorlanıyor. Sorun, siber güvenlik yeteneklerinin yetersizliği ile birleşiyor.

Gelişmiş tehdit önleme çözümleriyle, en son tehditleri ve eğilimleri ele almak için güvenlik duruşunuzu hızla geliştirebilirsiniz. Verilerin sızdırılması yalnızca birkaç dakika içinde gerçekleşebildiğinden, yalnızca imzalara veya manuel azaltma işlemine güvenmek artık mümkün değildir. Gelişmiş tehdit istihbaratını tehdit yanıt süreçlerinize entegre etmek çok önemlidir. Böylece yaklaşan bir tehdidi, hangi giriş noktalarının savunmasız olduğunu ve hangi eylemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini hızlı bir şekilde anlayabilirsiniz.

Aldatma Bal Küpü

Balküpleri, kuruluşunuzun üretim için gerçekten kullandığı sistemlerin yanına dağıtılan aldatıcı sunucuları veya sistemleri ifade eder. Balküpleri, çekici hedefler gibi görünecek şekilde tasarlanmıştır ve BT ekiplerinin sistemin güvenlik yanıtlarını izlemesine ve saldırganı hedeflerinden uzağa yönlendirmesine izin vermek için dağıtılır.

DNS Güvenliği

İnternet’i kullanırken, ziyaret etmek istediğimiz web sitesini belirtmek için alan adlarını kullanırız. Ancak, bilgisayarlar internet’e bağlı farklı sistemleri tanımlamak ve trafiği internet üzerinden yönlendirmek için IP adreslerini kullanır. Etki Alanı Adı Sistemi (DNS), etki alanı adlarının kullanılmasına izin vererek internet’i kullanılabilir kılan protokoldür.

DNS kuruluşlar tarafından yaygın olarak güvenilir ve DNS trafiğinin genellikle ağ güvenlik duvarlarından serbestçe geçmesine izin verilir. Ancak, yaygın olarak saldırıya açıktırlar ve kötüye kullanılırlar. DNS’in güvenliği ağ güvenliğinin kritik bir bileşenidir.

Destel Bilişim Çözümler
Uçtan uca yüksek erişimli, güvenli performanslı sürekliliği izlenir ve yönetilir mimariler için işletmenize sunduğu ileri düzey teknolojik çözümlerini ve profesyonel hizmetlerini keşfedin.
Bize Ulaşın